Utbildning

MC Körkort i Stockholm

Dags för att ta MC körkort i Stockholm? Vi är en av de största MC körskolorna i Stockholm med välutbildade och erfarna lärare på motorcykel. Vi hjälper dig att ta MC körkort för A1, A2 och A-behörighet! Som MC elev hos SKA kan du känna dig trygg. Vi utbildar dig som aldrig kört motorcykel tidigare, men också dig som har övat mycket hemma och bara vill finslipa körningen inför körprovet. Har du redan MC körkort men känner att det skulle vara bra med lite avrostning? Tveka inte att kontakta oss, med oss får du en trygg och lärorik upplevelse.

Manöverbana
Manöverbana – 2,5 tim
2,495 SEK
Landsväg
Landsväg – 2,5 tim
2,495 SEK
Lån av motorcykel
Lån av MC vid uppkörning (Endast Trafikskolans elever)
2,995 SEK
Trafik
Trafiken – 2.5 tim
2,495 SEK
Riskutbildning
Del 1, max 16 elever
399 SEK
Manöverbana
Manöverbana – 2,5 tim
2,895 SEK
Landsväg
Landsväg – 2,5 tim
2,895 SEK
Lån av motorcykel
Lån av bil vid uppkörning (Endast Trafikskolans elever)
2,995 SEK
Trafik
Trafiken – 2,5 tim
2,895 SEK
Riskutbildning
Del 1, max 16 elever
399 SEK
MC-Körkortsbok
Körkortsbok för motorcykel
350 SEK
Bokpaket
Mc-körkortsboken, körkortsboken, vägmärken och vägmärkestest
700 SEK
Körkortsboken
Körkortsboken
350 SEK
Manöverbana
Manöverbana – 2,5 tim
2,495 SEK
Landsväg
Landsväg – 2,5 tim
2,495 SEK
Lån av motorcykel
Lån av MC vid uppkörning (Endast Trafikskolans elever)
2,995 SEK
Trafik
Trafiken – 2.5 tim
2,495 SEK
Risk-utbildning
Del 1, max 16 elever
399 SEK
Manöverbana
Manöverbana – 2,5 tim
2,895 SEK
Landsväg
Landsväg – 2,5 tim
2,895 SEK
Lån av motorcykel
Lån av bil vid uppkörning (Endast Trafikskolans elever)
2,995 SEK
Trafik
Trafiken – 2,5 tim
2,895 SEK
Risk-utbildning
Del 1, max 16 elever
399 SEK
MC-körkortsbok
Körkortsbok för motorcykel
350 SEK
Bokpaket
Mc-körkortsboken, körkortsboken, vägmärken och vägmärkestest
700 SEK
Körkortsboken
Körkortsboken
350 SEK
Allt i ett
Allt i ett (Digitala teoriböcker,
teorifrågor samt filmer)
1,495 SEK
Teori med frågor
Teori med frågor (Teorifrågor)
595 SEK

MC körkort Stockholm

Vill du ta MC körkort i Stockholm?

Att ta motorcykelkörkort är för många en dröm. Det är en speciell känsla av frihet när du glider fram genom kurvorna och känner vinden susa förbi. Vi på Söderorts körkortsakademi hjälper dig att göra drömmen till verklighet!

Vi utbildar dig i allt från lätt och mellan, till tung MC. Vi är en MC körskola som alltid försöker möta våra elevers behov på bästa sätt. Därför erbjuder vi startpaket och målpaket där du kan välja hur du vill lägga upp din MC utbildning. Du väljer själv om du vill förlägga din undervisning på dagtid, eller om du vill ha dina lektioner på kvällar. Tillsammans kommer vi fram till en utbildningsplan som passar dig beroende på förkunskaper, mål och tidsplan.

Att ta MC körlektioner ska vara lärorikt och roligt

Att ta MC körlektioner är en utmaning och det är mycket som är viktigt att lära sig. Under tiden du går din kurs hos oss vill vi att du ska uppleva den spännande känslan som en tur på motorcykel ger dig. Vi tror starkt på att du lär dig snabbare om du finner din utbildning rolig under tiden.

Söderorts körkortsakademi är måna om att utbildningen ska ske i din takt för på så vis tror vi att din undervisning blir roligare och mer motiverande. Under tiden checkar vi av vart vi står och planerar tillsammans upp dina mål samt ser till att nå dem. Det slutgiltiga målet är alltid att du ska ta ditt körkort, men även ha roligt under tiden.

Vår körskola hjälper dig med Intensivkurs MC Stockholm

Som MC körskola i Stockholm arbetar vi alltid med 100% fokus på dig som elev och att du ska få med dig de bästa körkunskaperna från oss. Vi har kompetent personal som är experter på trafiksäkerhet och ger dig lektioner baserat på dina mål.

Vi förstår att det inte är lätt att pussla ihop vardagen och få en effektiv undervisning för ditt MC körkort. För att din inlärningsprocess ska gå smidigt till vill vi möta dig i dina behov och efter ditt schema. Därför kan du boka din lektion när din vardag tillåter. Vår undervisning sker både på dagtid, kvällar och helger.

För att göra det enkelt för dig tillhandahåller vi ett grundpaket startpaket till förmånliga priser där du har allt för att komma igång med din övningskörning. Vi har även möjligheten till att skräddarsy din utbildning i samråd med dig. Utöver det erbjuder vi rådgivning, intensivkurser, och riskutbildningar. En möjlighet som du har hos oss är att delbetala ditt motorcykelkörkort. Via Wasa Kredit sker din delbetalning helt räntefritt.

Har du frågor kring hur du ska lägga upp din utbildning för ditt MC körkort? Du är välkommen att kontakta oss på telefon, mail eller komma förbi på vårt kontor.

Tidslinje

Så tar du MC-kortet

Så tar du MC kortet

Boka MC Riskettan direkt via vår E-handel

Att boka Riskettan MC i Stockholm ska vara enkelt, därför ser vi som körskola till att vi även är tillgängliga för bokningar online. Genom vårt bokningssystem ser du lediga tider och kan enkelt välja en tid som funkar för dig. Boka din tid hos oss.

Innan du tar kunskapsprovet för ditt MC-körkort måste du ha genomfört Riskutbildning 1 och 2. Om du är nyfiken på hur riskutbildningarna går till finns mer information på körkortsportalen.se. Riskutbildning 1 sker i lokalerna på vår trafikskola i Kärrtorp. När du vill boka tid kan du antingen kontakta oss eller göra din bokning smidigt online.

 

Trygg med SKA – din MC körskola i Stockholm

Vårt mål på Söderorts körkortsakademi är att alla våra elever känner sig trygga med att dem får den bästa undervisningen som går att få när det kommer till mc körkort. Det är anledningen till att vi arbetar hårt med att ta fram en undervisningsplan som passar dig som elev bäst. Vi vill att din undervisning ska vara lärorik och effektiv, men tror samtidigt att du tar ditt körkort snabbare om du har roligt på vägen.

Ta körkort nu, betala sen

TA DITT MC KORT

MC körkort Stockholm

Ta MC körkort för (Tung, Mellan och Lätt). Som kund hos oss MC körskolan ger vi dig en gedigen och personlig utbildning där du som elev står i fokus.

På vår stora bana tränar vi på högfartsmanövrering, och på att bromsa från olika hastigheter (50, 70 och 90 km/h). Vi använder oss av lättkörda Yamaha MT 07 som är utrustade med ABS. Såväl teoretisk riskutbildning som våra MC lektioner utgår från trafikskolans lokaler på Kärrtorpsvägen 75.

Olika moment vi går igenom:

  • Lågfartsmanövrering
  • Högfartsmanövrering
  • Bromsövningar
  • Trafiklektion
  • Landsvägskörning

All säkerhetsutrustning som du behöver finns att låna när du ska ta ditt mc körkort i Stockholm. Men vi rekommenderar ändå av hygieniska skäl att du skaffar egen hjälm, hjälmhuva (finns att köpa på skolan), ryggskydd och handskar. Underställ under skyddskläder är en smidig lösning som fungerar i alla väder.

Innan du kan skriva kunskapsprovet hos Trafikverket måste du ha gjort riskutbildning del 1 & 2. Riskettan kan du göra hos oss på vår MC körskola i Stockholm. Den mer praktiska Riskutbildning del 2 gör du på en anpassad bana, vi hjälper dig självklart att boka tid. Läs mer om riskutbildningarna på www.trafikverket.se. Boka tid gör du enkelt i vår e-butik.

Kom ihåg att ansöka om körkortstillstånd, och att till den bifoga hälsodeklaration och syntest! Blanketter hittar du på www.transportstyrelsen.se.

MC körkort Stockholm

Vanliga frågor

Vilken behörighet ska jag ha för mitt MC-körkort?

För dig som vill ta MC-kortet finns det olika A-behörigheter:

– Lätt motorcykel, A1
– Mellanstor motorcykel, A2
– Tung motorcykel, A

Valet på hur tung motorcykel du får köra beror på din ålder och andra omständigheter.

Behöver jag ett körkortstillstånd för att kunna gå första lektionen hos er?

Ja! För att börja övningsköra på vår körskola (eller privat) måste du först skaffa ett körkortstillstånd. Du kan få mer information om hur man ansöker om ett körkortstillstånd för MC-körkort hos Transportstyrelsen.

Kan jag betala för mitt MC-kort med delbetalning?

Ja! På Söderorts Körkortsakademi har du möjlighet att välja mellan olika flexibla betalningsalternativ, inklusive Swish, kortbetalning och bankgiro. Dessutom kan du välja att dela upp betalningen räntefritt genom vårt samarbete med Wasa Kredit.

Om jag redan har gått riskettan för B-behörighet, behöver jag ändå gå MC-riskettan?

Ja, riskettan för MC-körkort skiljer sig från riskettan för B-behörighet eftersom det finns olika risker associerade med de olika fordonstyperna. Så även om du tidigare har genomfört riskettan för B-behörighet måste du fortfarande genomgå riskettan för MC-körkort på grund av skillnaderna i kursinnehåll.

Hur lång tid tar det att ta ett MC-körkort?

Beroende på dina tidigare erfarenheter och förutsättningar kan tiden det tar att ta MC-kortet variera. Om du tidigare har övningskört mycket kan du behöva färre körlektioner på trafikskolan. Om du däremot är nybörjare kan utbildningen ta lite längre tid eftersom du kan behöva fler körlektioner.

Måste jag använda er utrustning under lektionerna eller kan jag använda egen?

På grund av specifika tillstånd- och försäkringskrav kan du inte använda din egen motorcykel på vår körskola. Dock är det tillåtet att använda din egen utrustning om du så önskar, men vi tillhandahåller säkerhetsutrustning för alla elever. Om du väljer att använda din egen utrustning måste den uppfylla godkända säkerhetsstandarder för MC.

Hur är uppkörningen för MC-kortet upplagd?

Uppkörningen för MC-körkort inkluderar moment som säkerhetskontroll, bromsprov, hantering av motorcykeln, körning på lågfarts- och högfartsbana och körning i trafik.

Kan jag boka en lektion även om jag inte har kört MC innan?

Absolut, det är fullt möjligt att boka en lektion även om du saknar tidigare erfarenhet av MC-körning. Våra lektioner anpassas alltid efter din individuella nivå!

Hur ansöker jag om körkortstillstånd?

För att ansöka om körkortstillstånd behöver du göra detta hos Transportstyrelsen. Tillsammans med din ansökan ska du inkludera intyg från en synundersökning och en hälsodeklaration.

Vad behövs för att övningsköra MC privat?

För att övningsköra MC privat måste du först ha ett körkortstillstånd. Din handledare måste också skicka in en ansökan om handledarskap till Transportstyrelsen. Det krävs dock ingen specifik introduktionsutbildning eller handledarkurs för din handledare.

Hur länge gäller riskutbildningarna för MC-kortet?

Riskutbildningar för MC-kortet är giltiga i upp till fem år från det datum då du genomförde respektive riskutbildning.

Vad kostar MC-kortet?

Priset för att ta MC-kortet varierar beroende på dina individuella behov och förutsättningar. Ett mer exakt pris kan fastställas när du påbörjar din utbildning, eftersom priset beror på din utveckling och det antal lektioner du behöver. Kontakta oss på Söderorts Körkortsakademi så kan vi tillsammans ta fram en plan som är skräddarsydd för dig och din situation!

Kan jag göra risktvåan för MC-kortet hos er?

MC Risktvåan arrangeras av särskilda, godkända trafikutbildare. Beroende på var du befinner dig kan du hitta information om anordnare i din region via Transportstyrelsens webbplats.

Erbjuder ni sänkta motorcyklar att övningsköra med?

Ja, på Söderorts Körkortsakademi har vi sänkta motorcyklar som är anpassade för personer som är lite kortare. Dessa gör det enklare att nå marken när du startar och stannar.

Navigation

Quickview

Close

Categories