Är det dags att boka riskettan för MC i Stockholm?

Riskettan är den första av två obligatoriska utbildningar du som elev behöver gå. Syftet med utbildningen är att ge dig kunskap och insikt om hur alkohol, droger och trötthet kan påverka körförmågan. Där får du kunskap och chansen att diskutera om olika slags riskbeteenden som förekommer i trafiken. Bland annat gås det igenom:

– Hur beteenden & distraktionsfaktorer påverkar dig som förare.

– Statistik.

– Regler för rattfylleri, droger & trötthet.

Riskettan Stockholm

Boka riskettan MC i stockholm

Riskettan MC

Boka & betala online idag för en garanterad plats!

Varför behöver man gå riskettan för MC?

Riskettan är idag ett krav för att få ta mc-körkort. Det innebär att du som förare behöver ha koll på vilka regler som gäller i trafiken för alkohol och droger samt höja din och andras säkerhet. Riskutbildningen tar upp de beteenden i trafiken som står för den största andelen av olyckor. Genom att gå riskettan för MC skapar du en medvetenhet kring dessa beteenden samtidigt som du får insikt i vilket stort ansvar det är att sätta sig bakom styret.

För att få godkänt på din utbildning krävs det att du kan styrka din identitet med en giltig legitimation samt att du är närvarande under hela kursen. Vi på Söderorts Körkortakademi kan därför inte godkänna deltagare som kommer försenade då dessa inte är närvarande under hela kursen. Riskettan MC tar ungefär 3.5 timme och efter utbildningens slut rapporteras det till Transportstyrelsen att du är godkänd. Utbildningen är sedan giltig i fem år. 

Vill du ta MC körkort?

Att ta motorcykelkörkort är för många en dröm. Det är en speciell känsla av frihet när du glider fram genom kurvorna och känner vinden susa förbi. Vi på Söderorts körkortsakademi hjälper dig att göra drömmen till verklighet!

Vi utbildar dig i allt från lätt och mellan, till tung MC. Vi är en MC körskola som alltid försöker möta våra elevers behov på bästa sätt. Därför erbjuder vi startpaket där du kan välja hur du vill lägga upp din MC utbildning. Du väljer själv om du vill förlägga din undervisning på dagtid, eller om du vill ha dina lektioner på kvällar och helger. Tillsammans kommer vi fram till en utbildningsplan som passar dig beroende på förkunskaper, mål och tidsplan.

Navigation

Quickview

Close

Categories