Utbildning

MC Körkort

Vi hjälper dig att ta MC körkort för A1, A2 och A-behörighet! Vi är en av de största MC körskolorna i Stockholm med välutbildade och erfarna lärare på motorcykel.

Som MC elev hos SKA kan du känna dig trygg. Vi utbildar dig som aldrig kört motorcykel tidigare, men också dig som har övat mycket hemma och bara vill finslipa körningen inför körprovet. Har du redan MC körkort men känner att det skulle vara bra med lite avrostning? Tveka inte att kontakta oss, med oss får du en trygg och lärorik upplevelse.

Manöverbana
Manöverbana – 2 tim
2,495 SEK
Landsväg
Landsväg – 3 tim
2,995 SEK
Lån av motorcykel
Lån av bil vid uppkörning (Endast Trafikskolans elever)
2,995 SEK
Trafik
Trafiken – 2 tim
2,495 SEK
Riskutbildning
Del 1, max 16 elever
799 SEK 399 SEK
Manöverbana
Manöverbana – 2 tim
2,495 SEK
Landsväg
Landsväg – 3 tim
2,995 SEK
Lån av motorcykel
Lån av bil vid uppkörning (Endast Trafikskolans elever)
2,995 SEK
Trafik
Trafiken – 2 tim
2,495 SEK
Riskutbildning
Del 1, max 16 elever
799 SEK 399 SEK

MC Körkort

Vanliga frågor

Vill du ta MC körkort i Stockholm?

Att ta motorcykelkörkort är för många en dröm. Det är en speciell känsla av frihet när du glider fram genom kurvorna och känner vinden susa förbi. Vi på Söderorts körkortsakademi hjälper dig att göra drömmen till verklighet! 

Vi utbildar dig i allt från lätt och mellan, till tung MC. Vi är en MC körskola som alltid försöker möta våra elevers behov på bästa sätt. Därför erbjuder vi startpaket där du kan välja hur du vill lägga upp din MC utbildning. Du väljer själv om du vill förlägga din undervisning på dagtid, eller om du vill ha dina lektioner på kvällar. Tillsammans kommer vi fram till en utbildningsplan som passar dig beroende på förkunskaper, mål och tidsplan.

Söderorts körkortsakademi körskola hjälper dig med Mc kort!

Som MC körskola arbetar vi alltid med 100% fokus på dig som elev och att du ska få med dig de bästa körkunskaperna från oss. Vi har kompetent personal som är experter på trafiksäkerhet och ger dig lektioner baserat på dina mål. 

Vi förstår att det inte är lätt att pussla ihop vardagen och få en effektiv undervisning för ditt MC körkort. För att din inlärningsprocess ska gå smidigt till vill vi möta dig i dina behov och efter ditt schema. Därför kan du boka din lektion när din vardag tillåter. Vår undervisning sker både på dagtid och kvällar. 

För att göra det enkelt för dig tillhandahåller vi ett grundpaket startpaket till förmånliga priser där du har allt för att komma igång med din övningskörning. Vi har även möjligheten till att skräddarsy din utbildning i samråd med dig. Utöver det erbjuder vi rådgivning, intensivkurser, och riskutbildningar. En möjlighet som du har hos oss är att delbetala ditt motorcykelkörkort. Via Wasa Kredit sker din delbetalning helt räntefritt. 

Har du frågor kring hur du ska lägga upp din utbildning för ditt MC körkort? Du är välkommen att kontakta oss på telefon, mail eller komma förbi på vårt kontor.

Att ta MC körkort ska vara lärorikt och roligt!

Att ta MC körkort är en utmaning och det är mycket som är viktigt att lära sig. Men under tiden du går din kurs hos oss vill vi att du ska uppleva den spännande känslan som en tur på motorcykel ger dig. Vi tror starkt på att du lär dig snabbare om du finner din utbildning rolig under tiden. Söderorts körkortsakademi är måna om att utbildningen ska ske i din takt för på så vis tror vi att din undervisning blir roligare och mer motiverande. Under tiden checkar vi av vart vi står och planerar tillsammans upp dina mål samt ser till att nå dem. Det slutgiltiga målet är alltid att du ska ta ditt körkort, men även ha roligt under tiden.

Boka ditt mc körkort enkelt

Att boka körlektion ska vara enkelt, därför ser vi som körskola till att vi även är tillgängliga för bokningar online. Genom vårt bokningssystem ser du lediga tider och kan enkelt välja en tid som funkar för dig. Boka din tid hos oss.

Innan du tar kunskapsprovet för ditt MC-körkort måste du ha genomfört riskutbildning 1 och 2. Om du är nyfiken på hur riskutbildningarna går till finns mer information på körkortsportalen.se. Riskutbildning 1 sker i lokalerna på vår trafikskola i Kärrtorp. När du vill boka tid kan du antingen kontakta oss eller göra din bokning smidigt online. 

För att enkelt se och boka tider för riskettan klicka här.

Trygg med Söderorts körkortsakademi – din Mc körskola i Stockholm

Vårt mål på Söderorts körkortsakademi är att alla våra elever känner sig trygga med att dem får den bästa undervisningen som går att få när det kommer till mc körkort. Det är anledningen till att vi arbetar hårt med att ta fram en undervisningsplan som passar dig som elev bäst. Vi vill att din undervisning ska vara lärorik och effektiv, men tror samtidigt att du tar ditt körkort snabbare om du har roligt på vägen.

Ta körkort nu, betala sen

TA DITT MC KORT

MC körkort Stockholm

Ta MC körkort för (Tung, Mellan och Lätt). Som kund hos oss MC körskolan ger vi dig en gedigen och personlig utbildning där du som elev står i fokus.

På vår stora bana tränar vi på högfartsmanövrering, och på att bromsa från olika hastigheter (50, 70 och 90 km/h). Vi använder oss av lättkörda Yamaha MT 07 som är utrustade med ABS. Såväl teoretisk riskutbildning som våra MC lektioner utgår från trafikskolans lokaler på Kärrtorpsvägen 75.

Olika moment vi går igenom:

  • Lågfartsmanövrering
  • Högfartsmanövrering
  • Bromsövningar
  • Trafiklektion
  • Landsvägskörning

All säkerhetsutrustning som du behöver finns att låna när du ska ta ditt mc körkort i Stockholm. Men vi rekommenderar ändå av hygieniska skäl att du skaffar egen hjälm, hjälmhuva (finns att köpa på skolan), ryggskydd och handskar. Underställ under skyddskläder är en smidig lösning som fungerar i alla väder.

Innan du kan skriva kunskapsprovet hos Trafikverket måste du ha gjort riskutbildning del 1 & 2. Riskettan kan du göra hos oss på vår MC körskola i Stockholm. Den mer praktiska Riskutbildning del 2 gör du på en anpassad bana, vi hjälper dig självklart att boka tid. Läs mer om riskutbildningarna på www.trafikverket.se. Boka tid gör du enkelt i vår e-butik.

Kom ihåg att ansöka om körkortstillstånd, och att till den bifoga hälsodeklaration och syntest! Blanketter hittar du på www.transportstyrelsen.se.

Navigation

Quickview

Close

Categories