Dags för riskettan i Stockholm?

Riskettan är den första av två obligatoriska utbildningar du som elev behöver gå för att ta ditt körkort. Syftet med utbildningen är att ge dig kunskap och insikt om hur alkohol, droger och trötthet kan påverka din körförmåga. Under riskettan får du kunskap och chansen att diskutera olika slags riskbeteenden som förekommer i trafiken. Bland annat kommer vi att gå igenom:

– Hur beteenden & distraktionsfaktorer påverkar dig som bilförare.

– Statistik.

– Regler för rattfylleri, droger & trötthet.

Riskettan Stockholm Personbil

Riskettan är till för att ge blivande förare en förståelse för olika risker som kan uppstå i trafiken och är en viktig del av din körkortsutbildning. Riskettan skapades för att undervisa eleverna om trafiksäkerhet för att vi gemensamt ska kunna uppnå Nollvisionen, vilken ligger till grund för Sveriges trafiksäkerhetsarbete. Denna vision handlar om att ingen ska skadas allvarligt eller dö i trafiken, vilket är ett gemensamt mål som alla trafikanter ska eftersträva att uppnå.

Av denna anledning går kursen igenom olika moment för att eleverna ska få en förståelse för hur olika faktorer påverkar oss i trafiken. Några exempel på sådana faktorer är vilken inverkan trötthet, alkohol och droger har på körförmågan och säkerheten i trafiken. Kursen går även igenom olika attityder, beteenden och distraktioner som kan påverka förare. Utöver detta går vi även igenom statistik för vilka som är mest riskbenägna i trafiken. Kursen ämnar att skapa en medvetenhet hos blivande bilförare kring vikten av det ansvar man har bakom ratten och som medtrafikant.

Riskettan Stockholm

Boka riskettan i stockholm

Riskettan Stockholm Personbil

Boka och betala online idag för en garanterad plats!

Riskettan Stockholm

Varför ska du gå riskettan i Stockholm? 

Riskettan är idag ett krav för att få ta körkort – oavsett om det handlar om bilkörkort eller motorcykelkörkort. Det innebär att du som förare behöver ha koll på vilka regler som gäller i trafiken för alkohol och droger samt höja din och andras säkerhet. Riskettan tar upp de beteenden i trafiken som står för den största andelen av olyckor. Genom att gå riskettan i Stockholm skapar du en medvetenhet kring dessa beteenden samtidigt som du får insikt i vilket stort ansvar det är att sätta sig bakom ratten eller styret.

För att få godkänt på din risketta krävs det att du kan styrka din identitet med en giltig legitimation samt att du är närvarande under hela kursen. Vi på Söderorts Körkortsakademi kan därför inte godkänna deltagare som kommer försenade då dessa inte är närvarande under hela kursen. Riskettan tar ungefär 3.5 timmar och efter utbildningens slut rapporteras det till Transportstyrelsen att du är godkänd. Utbildningen är sedan giltig i fem år.

Riskettan Stockholm

För dig som vill ha hela paketet

Hos oss på Söderorts Körkortsakademi har vi färdiga körpaket att välja på. För dig med tidigare erfarenhet har vi utformat två olika körpaket – Silver- & Guldpaketet. Vi har dessutom en intensivkurs för dig med lite förkunskaper samt en nybörjarkurs som passar perfekt för dig som inte har suttit i en bil tidigare. Alla våra utbildningar skapar förutsättningar för att du på ett snabbt och effektivt sätt ska ta dig hela vägen i mål, från körlektioner till riskutbildningar. Se våra olika paket här och välj det som passar dig.

Riskettan SKA

Många ser övningskörning och vägen till körkort som en lång process, men faktum är att det inte behöver vara det. Med våra olika paket får du på ett smidigt sätt allt du behöver för att komma närmare ditt körkort.

Ta ditt körkort med oss & ha kul på vägen – det är vårt motto på Söderorts Körkortsakademi.

Riskettan Stockholm

Vanliga frågor

Måste man gå Risk 1 och Risk 2?

Ja, Riskettan och Risktvåan är obligatoriska kurser som utgör riskutbildningen. Dessa är till för att du som blivande förare ska lära dig om trafiksäkerhet och olika riskfyllda situationer som kan uppstå i trafiken, samt vilket ansvar du som bilförare har.

När ska man ta Riskettan?

Riskettan är det första obligatoriska momentet i din körkortsutbildning och första steget mot körkortet. Du kan ta Riskettan när du vill efter att du fått ditt körkortstillstånd, men det kan vara bra att ha övningskört några gånger och läst en del teori innan. Vanligt är att ta Riskettan ungefär i mitten av din körkortsutbildning.

Hur lång är Riskettan?

Riskettan utförs i våra lokaler i Kärrtorp och pågår i ungefär 3,5 timmar med några pauser.

Vad krävs för att klara Riskettan?

För att klara Riskettan krävs det att du har med dig en giltig legitimation samt kommer i tid och deltar aktivt i utbildningen. Kommer du för sent räknas det som att du inte deltagit under hela kursen och får då inte godkänt.

Hur mycket kostar Riskettan i Stockholm?

Just nu erbjuder vi Riskettan från 399 kronor.

Kan man göra Risktvåan innan Riskettan?

Det är vanligt att börja med Riskettan och sedan utföra Risktvåan senare under körkortsutbildningen när du har bra koll på hur du manövrerar bilen. Det är däremot inget krav att ta Riskettan före Risktvåan, det är valfritt.

Vad händer efter Riskettan?

När du klarat Riskettan är nästa obligatoriska moment Risktvåan. Det kan däremot vara bra att ha övningskört lite längre innan du tar dig an Risktvåan.

Navigation

Quickview

Close

Categories