Riskettan Stockholm

Dags för riskettan i Stockholm?

Riskettan är den första av två obligatoriska utbildningar du som elev behöver gå. Syftet med utbildningen är att ge dig kunskap och insikt om hur alkohol, droger och trötthet kan påverka körförmågan. Där får du kunskap och chansen att diskutera om olika slags riskbeteenden som förekommer i trafiken. Bland annat gås det igenom:

– Hur beteenden & distraktionsfaktorer påverkar dig som bilförare.

– Statistik.

– Regler för rattfylleri, droger & trötthet.


Riskettan Personbil
BOKA

Boka & betala online idag för en garanterad plats!

Varför ska du gå riskettan i Stockholm? 

Riskettan är idag ett krav för att få ta körkort – oavsett om det handlar om bilkörkort eller motorcykelkörkort. Det innebär att du som förare behöver ha koll på vilka regler som gäller i trafiken för alkohol och droger samt höja din och andras säkerhet. Riskettan tar upp de betenden i trafiken som står för den största andelen av olyckor. Genom att gå riskettan i Stockholm skapar du en medvetenhet kring dessa beteenden samtidigt som du får insikt i vilket stort ansvar det är att sätta sig bakom ratten eller styret.

För att få godkänt på din risketta krävs det att du kan styrka din identitet med en giltig legitimation samt att du är närvarande under hela kursen. Vi på Söderorts Körkortakademi kan därför inte godkänna deltagare som kommer försenade då dessa inte är närvarande under hela kursen. Riskettan tar ungefär 3.5 timme och efter utbildningens slut rapporteras det till Transportstyrelsen att du är godkänd. Utbildningen är sedan giltig i fem år.

För dig som vill ha hela paketet

Hos oss på Söderorts Körkortsakademi har vi färdiga körpaket att välja på. För dig med tidigare erfarenhet har vi utformat två olika körpaket – Silver- & Guldpaketet. Vi har dessutom en intensivkurs för dig med lite förkunskaper samt en nybörjarkurs som passar perfekt för dig som inte har suttit i en bil tidigare. Alla våra utbildningar skapar förutsättningar för att du på ett snabbt och effektivt sätt ska ta dig hela vägen i mål, från körlektioner till riskutbildningar och studier. Se våra olika paket här ovanför och välj det som passar dig.

Många ser övningskörning och vägen till körkort som en lång process, men faktum är att det inte behöver vara det. Med våra olika paket kombineras teori och praktik på ett smidigt sätt som gör att du får hela paketet på en gång.

Ta ditt körkort med oss & ha kul på vägen – det är vårt motto på Söderorts Körkortsakademi.