Dags för riskutbildning?

Riskutbildning del 1 är den första av två obligatoriska utbildningar du som elev behöver gå. Syftet med utbildningen är att ge dig kunskap och insikt om hur alkohol, droger och trötthet kan påverka körförmågan. Där får du kunskap och chansen att diskutera om olika slags riskbeteenden som förekommer i trafiken. Bland annat gås det igenom:

– Hur beteenden & distraktionsfaktorer påverkar dig som förare.

– Statistik.

– Regler för rattfylleri, droger & trötthet.

Varför ska du gå riskutbildning i Stockholm? 

Riskutbildning är idag ett krav för att få ta körkort – oavsett om det handlar om bilkörkort eller motorcykelkörkort. Det innebär att du som förare behöver ha koll på vilka regler som gäller i trafiken för alkohol och droger samt höja din och andras säkerhet. Riskutbildningen tar upp de betenden i trafiken som står för den största andelen av olyckor. Genom att gå riskutbildning i Stockholm skapar du en medvetenhet kring dessa beteenden samtidigt som du får insikt i vilket stort ansvar det är att sätta sig bakom ratten och styret.

För att få godkänt på din riskutbildning krävs det att du kan styrka din identitet med en giltig legitimation samt att du är närvarande under hela kursen. Vi på Söderorts Körkortakademi kan därför inte godkänna deltagare som kommer försenade då dessa inte är närvarande under hela kursen. Riskutbildningen tar ungefär 3.5 timme och efter utbildningens slut rapporteras det till Transportstyrelsen att du är godkänd. Utbildningen är sedan giltig i fem år. 

Riskutbildning personbil

Boka riskutbildning i stockholm

Riskettan Stockholm

Boka & betala online idag för en garanterad plats!

Boka riskutbildning i stockholm

Riskettan MC Stockholm

Boka & betala online idag för en garanterad plats!

Riskettan Stockholm
Navigation

Quickview

Close

Categories