Handledarkurs Stockholm

Handledarkurs i Stockholm

Kanske känner du någon som är otålig inför att komma ut på vägarna för att samla på sig körkunskaper? Då är det viktigt att eleven har en bra och trygg handledare med de rätta kunskaperna så att eleven ska kunna lära sig att köra säkert på vägarna. Om du vill stå till tjänst och dela dina kunskaper genom att bli handledare, är du och din elev välkommen att genomföra en introduktionskurs hos oss på Söderorts körkortsakademi . Från och med 1 januari 2006 är det obligatorisk att genomföra en handledarkurs tillsammans med personen du ska handleda. Att ta körkort ska vara en rolig och spännande process, det är därför viktigt att båda parterna känner sig säkra med de kunskaper de för med sig när trafik- och körträning sker. 

Dags att gå på handledarkurs?
Handledarkurs Stockholm

Är det dags att gå handledarkurs? Från och med den 1 januari 2006 ska den som ansöker om att bli handledare för privat övningskörning ha genomgått en introduktionsutbildning tillsammans med sin elev. Kursen ska bl.a. leda till säkrare och effektivare mängdträning. I våra trivsamma lokal i Kärrtorp erbjuder vi handledarkurs på kvällar och helger, boka enkelt tid i vår e-butik.

BOKA

Hur vår handledarkurs hjälper dig som elev & handledare 

Vi på Söderorts körkortsakademi har som mål att utbilda dig som handledare och elev på bästa sätt. Vår personal är erfarna och utbildade trafiklärare som ser till att förmedla förstklassig undervisning. Introduktionskurserna håller alltid hög kvalité med välutbildade lärare som har lång erfarenhet inom trafiksäkerhet. Du ska känner dig säker med att de kunskaper du bär med dig från oss, gör att du kan föra vidare dem på ett bra och pedagogiskt sätt till din elev. För även om övning ger färdighet tror vi att du med vår goda service och undervisning kan du hjälpa din elev ta sitt körkort så snabbt och priseffektivt som möjligt. 

 

Handledarkursen ska bland annat leda till säkrare och effektivare mängdträning. Exempel på vad du får lära dig om på kursen:

– Vad du som handledare har för ansvar under övningskörningen.

– Körsättets betydelse för minskad bränsleförbrukning och utsläpp av koldioxid.

– Hur elev och handledare kan tolka en trafiksituation olika.

 

Välj själv tid för din handledarkurs 

Hos oss på Söderorts Körkortsakademi kämpar vi för att varje elev ska kunna ta sitt körkort. Därför försöker vi tillmötesgå alla behov handledare och elev kan ha. Det är anledningen till att vi utöver att ha öppet dagtid, även har öppet på kvällar och helger. På så vis kan både du som handledare och elev enklare boka in en handledarkurs i Stockholm när det passar er. På vår hemsida finner du vår kalender där du smidigt kan boka in den tid som lämpar sig bäst för ert schema. För att du ska slippa känna press så är dessa handledarkurser även tillgängliga för dig som ännu inte är inskriven hos oss.  

 

Om du inte vill boka online finns vi tillgängliga via mail och telefon. Är du intresserad av att komma förbi, få mer information, boka tid eller bara ta en kaffe och diskutera övningskörning är du välkommen till oss på vår adress: Kärrtorpsvägen 75, Johanneshov. Tveka inte på att höra av dig!

 

Boka din plats online här redan idag!

 

Vad du behöver tänka på innan din handledarkurs

Innan påbörjad handledarkurs i Stockholm finns det några saker du behöver tänka på. Som handledare måste du vara 24 år fyllda och ha haft körkort B under minst 5 år av de senaste 10 åren. Din elev måste vara minst 15 år och 9 månader gammal för att kunna genomföra en handledarkurs. Vid första kurstillfället är det viktigt att både handledare och elev har med sig giltigt ID för att kunna legitimera sig. 

 

Din handledarkurs är sedan giltig i 5 år efter godkänd handledarutbildning. När kursen är godkänd och klar anmäler vi det till Transportstyrelsen så att ni kan påbörja er övningskörning. Du behöver även ansöka om körkortstillstånd samt handledarskap på Transportstyrelsen. 

 

På nedanstående länkar hittar du det du behöver:

 

– Ansök om körkortstillstånd (eleven),

 

– Ansök om handledarskap (handledaren)