Handledarkurs i Stockholm

Kanske känner du någon som är otålig inför att komma ut på vägarna för att samla på sig körkunskaper? Då är det viktigt att eleven har en bra och trygg handledare med de rätta kunskaperna så att eleven ska kunna lära sig att köra säkert på vägarna. Om du vill stå till tjänst och dela dina kunskaper genom att bli handledare, är du och din elev välkommen att genomföra en introduktionskurs hos oss på Söderorts Körkortsakademi. Det är bra om både elev och handledare kan genomföra handledarkursen ihop, men ni kan även gå handledarkursen separat. Att ta körkort ska vara en rolig och spännande process, det är därför viktigt att båda parterna känner sig säkra med de kunskaper de för med sig när trafik- och körträning sker.

Dags att gå på handledarkurs?

Handledarkurs Stockholm

Är det dags att gå handledarkurs? För privat övningskörning ska, från och med den 1 januari 2006, både den som ansöker om att bli handledare och eleven ha genomgått en introduktionsutbildning. Det är samma utbildning som krävs för både handledare och elev, men ni behöver inte gå den vid samma tillfälle. Kursen ska bl.a. leda till säkrare och effektivare mängdträning. I våra trivsamma lokaler i Kärrtorp erbjuder vi handledarkurs på kvällar och helger. Boka enkelt tid för handledarkurs i Stockholm i vår e-butik.

Handledarkurs Stockholm

Handledarkurs Stockholm

Hur vår handledarkurs hjälper dig som elev & handledare

Vi på Söderorts Körkortsakademi har som mål att utbilda dig som handledare och elev på bästa sätt. Vår personal är erfarna och utbildade trafiklärare som ser till att förmedla förstklassig undervisning. Handledarkurserna håller alltid hög kvalité med välutbildade lärare som har lång erfarenhet inom trafiksäkerhet. Du ska känna dig säker med att de kunskaper du bär med dig från oss, gör att du kan föra vidare dem på ett bra och pedagogiskt sätt till din elev. För även om övning ger färdighet tror vi att du med vår goda service och undervisning kan hjälpa din elev ta sitt körkort så snabbt och priseffektivt som möjligt.

Handledarkursen ska bland annat leda till säkrare och effektivare mängdträning. Exempel på vad du får lära dig om på kursen:

– Vad du som handledare har för ansvar under övningskörningen.
– Körsättets betydelse för minskad bränsleförbrukning och utsläpp av koldioxid.
– Hur elev och handledare kan tolka en trafiksituation olika.

Utöver dessa viktiga delar av handledarkursen får du som elev och du som handledare även tips om hur ni lyckas med den privata övningskörningen samt råd om hur ni undviker onödiga diskussioner. Det kan ofta uppstå tillfällen då elev och handledare tolkar situationer olika, vilket lätt leder till diskussioner i stressade och pressade lägen. Ni kommer även få en genomgång av förarprovets bedömningskriterier för att ha som riktlinje när ni övar privat. Utöver detta får ni också en förståelse för trafiksäkerhet och rådande trafikregler samt en tydlig bild av hur det juridiska ansvaret ser ut under övningskörningen.

Handledarkurs Stockholm

Välj själv tid för din handledarkurs i Stockholm

Hos oss på Söderorts Körkortsakademi kämpar vi för att varje elev ska kunna ta sitt körkort. Därför försöker vi tillmötesgå alla behov handledare och elev kan ha. Det är anledningen till att vi utöver att ha öppet dagtid, även har öppet på kvällar och helger. På så vis kan både du som handledare och elev enklare boka in en handledarkurs i Stockholm när det passar er. På vår hemsida finner du vår kalender där du smidigt kan boka in den tid som lämpar sig bäst för ert schema. För att du ska slippa känna press så är dessa handledarkurser även tillgängliga för dig som ännu inte är inskriven hos oss.

Om du inte vill boka online finns vi tillgängliga via telefon. Är du intresserad av att komma förbi, få mer information, boka tid eller bara ta en kaffe och diskutera övningskörning är du välkommen till oss på vår adress: Kärrtorpsvägen 75, Johanneshov. Tveka inte på att höra av dig!

 

Boka din plats online här redan idag!

Handledarkurs Stockholm

Vad du behöver tänka på innan din handledarkurs

Innan påbörjad handledarkurs i Stockholm finns det några saker du behöver tänka på. Som handledare måste du vara 24 år fyllda och ha haft körkort B under minst 5 år av de senaste 10 åren. Din elev måste vara minst 15 år och 9 månader gammal för att kunna genomföra en handledarkurs. Vid första kurstillfället är det viktigt att både handledare och elev har med sig giltigt ID för att kunna legitimera sig.

Din handledarkurs är sedan giltig i 5 år efter godkänd handledarutbildning. När kursen är godkänd och klar anmäler vi det till Transportstyrelsen så att ni kan påbörja er övningskörning. Du behöver även ansöka om körkortstillstånd samt handledarskap på Transportstyrelsen.

På nedanstående länkar hittar du det du behöver:

– Ansök om körkortstillstånd (eleven)

– Ansök om handledarskap (handledaren)

Handledarkurs Stockholm

Vanliga frågor

Vad kostar det att gå handledarkurs i Stockholm?

Just nu erbjuder vi handledarkursen från 199 kronor (tillfälligt kampanjpris t om 31 maj 2023).

Var håller ni er handledarkurs i Stockholm?

Våra erfarna och pedagogiska instruktörer håller i våra handledarkurser i våra trevliga lokaler i Kärrtorp (Kärrtorpsvägen 75).

Hur många gånger måste man gå handledarkurs?

Handledarkursen är giltig i 5 år, efter det behöver du gå kursen igen om du ska vara handledare. Ska du vara handledare åt flera olika elever behöver du däremot ansöka om separata handledartillstånd till alla elever.

Hur många elever kan en handledare ha?

Som handledare kan du maximalt ha 5 stycken elever samtidigt.

Hur lång tid tar det för en ansökan att bli godkänd?

Har du uppfyllt alla krav samt skickat in alla handlingar brukar överläggningstiden vara ungefär 2-4 veckor för att få ett godkänt handledarskap.

Hur får jag handledarbeviset skickat till mig?

Vanligtvis skickas handledarbeviset ut till din digitala brevlåda, om du har en sådan. Har du inte en digital brevlåda kommer handledarbeviset skickas till dig via brev till den adress du är registrerad på.

Hur länge gäller handledartillståndet?

Ett handledarbevis är giltigt i 5 år med undantag om du får ditt körkort återkallat. Därefter behöver du ansöka om ett nytt handledarskap om du vill fortsätta vara handledare. Skulle elevens körkortstillstånd behövas förnyas under tiden ditt handledarskap fortfarande gäller så behöver du inte förnya ditt handledarskap. Blev du däremot godkänd som handledare för en elev innan den 1 februari 2012 gäller handledarbeviset för den specifika eleven så länge körkortet inte blir återkallat, utan tidsbegränsning.

Hur bokar jag er handledarkurs i Stockholm?

I vår e-handel kan du smidigt boka din handledarkurs vid det tillfälle som passar dig bäst. Om du inte vill boka online har du möjlighet att kontakta oss via telefon på 08-390908 så hjälper vi dig boka handledarkursen! Du är även välkommen till våra lokaler på Kärrtorpsvägen 75 ifall du vill göra bokningen på plats.

Hur lång tid tar en handledarkurs i Stockholm?

Våra handledarkurser är cirka 3 timmar långa.

Vad händer med mitt handledarskap om jag får körkortet återkallat?

Blir ditt körkort indraget är du inte längre handledare för den behörighet som ditt körkort återkallats för. Vill du bli handledare igen behöver du ansöka om handledarskap på nytt.

Kan man gå handledarkurs i Stockholm själv?

Du kan gå handledarkursen själv, men sedan 2006 behöver både handledare och elev gå handledarutbildningen. Det är bra om både handledare och elev kan gå kursen samtidigt, men det går också bra att ta den vid olika tillfällen.

Kan man gå handledarkurs online?

Hos oss på Söderorts Körkortsakademi finns handledarkursen inte tillgänglig online utan du behöver infinna dig på plats vid utbildningstillfället.

Får man köra direkt efter handledarkurs i Stockholm?

Innan du får börja övningsköra behöver några saker vara klara:

  • Godkänt körkortstillstånd
  • Godkänt handledarbevis
  • Båda ska ha godkänd i handledarkursen och detta ska ha registrerats hos Transportstyrelsen.
Hur ansöker man om handledartillstånd?

Handledartillståndet ansöker du om hos Transportstyrelsen, vilket går att göra online.

Navigation

Quickview

Close

Categories