Handledarkurs Farsta

Känner du någon som är otålig inför att komma ut på vägarna för att samla på sig körkunskaper? När det kommer till övningskörning är det viktigt att eleven har en bra och trygg handledare som, med de rätta kunskaperna, kan lära eleven att köra säkert på vägarna. Vill du dela dina kunskaper genom att bli handledare? Då är du och din elev välkommen att genomföra en introduktionskurs, även kallat handledarkurs, hos oss på Söderorts Körkortsakademi! Du som handledare och elev kan ta handledarkursen separat, men vi rekommenderar att ni genomför kursen ihop. Det är viktigt att både handledare och elev känner sig säkra med kunskaperna när ni ska ge er ut och genomföra trafik- och körträning för att körkortsutbildningen ska vara så rolig och spännande som möjligt!

Dags att gå på handledarkurs?

Handledarkurs Farsta

Är det dags att gå handledarkurs? För privat övningskörning ska, från och med den 1 januari 2006, både den som ansöker om att bli handledare och eleven ha genomgått en introduktionsutbildning. För både handledare och elev gäller samma utbildning, men ni behöver inte gå den vid samma tillfälle. Kursen ska bland annat bidra till säkrare och mer effektiv mängdträning och finns tillgänglig både på kvällar och helger i våra trivsamma lokaler i Kärrtorp. I vår e-butik kan du enkelt boka en tid för handledarkursen!

Handledarkurs Stockholm

Handledarkurs Farsta

Hur vår handledarkurs hjälper dig som elev & handledare

Vårt mål på Söderorts Körkortsakademi är att på bästa möjliga sätt utbilda dig som handledare och elev. Med hjälp av våra erfarna och utbildade trafiklärare ser vi till att förmedla förstklassig undervisning. Handledarkurserna håller alltid hög kvalitet med välutbildade lärare som har lång erfarenhet inom trafiksäkerhet. Det är viktigt för oss att du känner dig säker med de kunskaper du bär med dig från vår handledarkurs, för att du ska kunna föra dem vidare på ett bra och pedagogiskt sätt till din elev. För även om övning ger färdighet tror vi att du med vår goda service och undervisning kan hjälpa din elev ta sitt körkort så snabbt och priseffektivt som möjligt.

Handledarkursen ska bland annat leda till säkrare och effektivare mängdträning. Här följer exempel på vad du får lära dig om på kursen:

– Vad du som handledare har för ansvar under övningskörningen.
– Körsättets betydelse för minskad bränsleförbrukning och utsläpp av koldioxid.
– Hur elev och handledare kan tolka en trafiksituation olika.

Utöver dessa viktiga delar av handledarkursen får både du som elev och du som handledare även tips om hur ni undviker onödiga diskussioner och lyckas med den privata övningskörningen på bästa sätt. Det kan ibland uppstå tillfällen då ni uppfattar och tolkar situationer i trafiken olika, vilket lätt kan leda till diskussioner i pressade lägen. Ni kommer även få en genomgång av förarprovets bedömningskriterier för att ha som riktlinje när ni övar privat, samt en förståelse för trafiksäkerhet och rådande trafikregler.

Handledarkurs Farsta

Välj själv tid för din handledarkurs i Farsta

För oss är det viktigt att alla elever ska kunna ta sitt körkort, och därför gör vi vårt bästa för att tillmötesgå de behov som handledare och elev har. Det är anledningen till att vi inte bara har öppet på dagtid utan även kvällar och helger. På så sätt kan både elev och handledare hitta och enkelt boka de tider som passar bäst. Ni hittar vår kalender på hemsidan där ni enkelt kan boka den tid som lämpar sig bäst för ert schema. Du behöver inte vara inskriven hos oss på Söderorts Körkortsakademi för att kunna gå handledarkursen.

För dig som inte vill boka online finns vi även tillgängliga för bokning via telefon. Är du intresserad av att komma förbi, få mer information, boka tid eller bara ta en kaffe och diskutera övningskörning är du välkommen till oss på vår adress: Kärrtorpsvägen 75, Johanneshov.

Boka din plats online här redan idag!

Handledarkurs Farsta

Vad du behöver tänka på innan din handledarkurs i Farsta

För att kunna bli handledare krävs det att du är 24 år fyllda samt att du haft körkort för behörighet B under minst 5 år av de senaste 10 åren. För att din elev ska kunna genomföra handledarkursen krävs det att hon eller han är minst 15 år och 9 månader vid tillfället. När det är dags för handledarkurs Farsta behöver både handledare och elev ha med sig ett giltigt ID-kort för att kunna legitimera sig.

Din handledarkurs är, när den blivit godkänd, giltig i 5 år. Vid godkänd handledarkurs anmäler vi det till Transportstyrelsen för att ni ska kunna påbörja er övningskörning så fort som möjligt. Eleven behöver ansöka om körkortstillstånd och få detta godkänt, och handledaren behöver ansöka om handledarskap och få detta godkänt, innan ni kan börja övningsköra. Ni ansöker om detta hos Transportstyrelsen enligt följande länkar:

– Ansök om körkortstillstånd (eleven)

– Ansök om handledarskap (handledaren)

Navigation

Quickview

Close

Categories